Çanakkale’nin Yeni Valisi Dr. Ömer Toraman Göreve Başladı « Çanakkale Haber TV

8 Eylül 2024 - 02:31

Çanakkale’nin Yeni Valisi Dr. Ömer Toraman Göreve Başladı

Çanakkale’nin Yeni Valisi Dr. Ömer Toraman Göreve Başladı
Son Güncelleme :

22 Temmuz 2024 - 12:19

43 views

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Çanakkale’ye atanan Dr. Ömer Toraman görevine başladı. Valilik binası önünde düzenlenen karşılama töreninde, Vali Toraman’ı Vali Yardımcıları, Daire Müdürleri ve Birim Müdürleri karşıladı.

Göreve başlamasının ardından bir açıklama yapan Vali Toraman, Çanakkale’nin tarihsel önemine ve stratejik konumuna dikkat çekti. Toraman, “Çanakkale, Türk tarihinin çok özel bir yeridir. Balkanların ve Orta Avrupa’nın fethi hareketinin Süleyman Paşa tarafından bu topraklardan başlatıldığını, Türkleri Balkanlardan çıkarmak isteyenlerin ise bu topraklarda hayallerinin hüsrana uğratıldığını hatırlatmak istiyorum. Çanakkale, 1’inci Dünya Savaşı’ndaki çetin muharebeleriyle de tarihimizde özel bir yere sahiptir” dedi.

Vali Toraman, Çanakkale’nin sanayi ve tarımsal üretim açısından yüksek potansiyele sahip olduğunu belirterek, “Çanakkale, hem sanayi açısından hem de tarımsal üretim alanında yüksek potansiyeli ve üretim hacmi ile dikkat çekmektedir. Ayrıca, kültür ve turizm alanındaki ilerlemeleri ile Türkiye’nin gücüne büyük katkı sağlamaktadır. Çanakkale, Türkiye’nin parlayan yıldızı konumundadır” şeklinde konuştu.

1915 Çanakkale Köprüsü’nün Cumhuriyet’in 100. yılına yakışan abidevi bir eser olduğunu vurgulayan Toraman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya teşekkür ederek, önceki Vali İlhami Aktaş’a da teşekkür etti. Ayrıca, yaz mevsiminde orman yangınlarına karşı dikkatli olunması çağrısında bulundu.

Toraman, Çanakkale’deki görev süresinde halkın hizmetinde olacağını ve ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.