Çanakkale Boğazı’nda 30 Ağustos Zafer Bayramı’na Özel Yüzme Yarışması Düzenlendi « Çanakkale Haber TV

16 Eylül 2024 - 21:52

Çanakkale Boğazı’nda 30 Ağustos Zafer Bayramı’na Özel Yüzme Yarışması Düzenlendi

Çanakkale Boğazı’nda 30 Ağustos Zafer Bayramı’na Özel Yüzme Yarışması Düzenlendi
Son Güncelleme :

30 Ağustos 2024 - 11:13

18 views

Çanakkale Boğazı’nda, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıl dönümünde 37’nci yüzme yarışı gerçekleştirildi. Yarışmaya 30 ülkeden yaklaşık 1300 yüzücü katıldı. Çanakkale’nin Eceabat Sahili’nden saat 08.30’da başlayan etkinlik, Çanakkale İskelesi’nde sona erdi ve 12 kategoride yapıldı. Çanakkale Boğazı, sporcuların güvenliği için çift yönlü gemi geçişlerine kapatıldı.

Yarışmaya İstanbul’dan katılan Suriye asıllı Türk vatandaşı Muhammed Naim Mısıroğlu, parkurun zorluğuna rağmen birinci olarak yarışmayı tamamladı. Eski Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen de etkinliğe katılarak yarışın önemine vurgu yaptı ve gelecekte benzer organizasyonların desteklenmesi gerektiğini belirtti.

Yarışma sırasında güvenlik önlemleri için 65 balıkçı teknesi, 10 hızlı bot, 4 Sahil Güvenlik botu ve diğer destek araçları görev yaptı. Genel klasmanda erkeklerde birinci Stevan Pavlovic, kadınlarda ise birinci Çiğdem Ezo Topaloğlu oldu. Yarışmanın ardından dereceye giren sporculara ödülleri takdim edildi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.