Çan Kaymakamı Nebioğlu, Altıkulaç Köyü’ndeki Aronya Meyvesi Hasat Öncesi Çalışmalarını İnceledi « Çanakkale Haber TV

16 Eylül 2024 - 21:57

Çan Kaymakamı Nebioğlu, Altıkulaç Köyü’ndeki Aronya Meyvesi Hasat Öncesi Çalışmalarını İnceledi

Çan Kaymakamı Nebioğlu, Altıkulaç Köyü’ndeki Aronya Meyvesi Hasat Öncesi Çalışmalarını İnceledi
Son Güncelleme :

26 Ağustos 2024 - 11:35

28 views

Çanakkale’nin Çan İlçesi’ne bağlı Altıkulaç köyünde, 2021 yılında 22 dekar alana ekilen Aronya meyvesinin hasat öncesi hazırlıkları Çan Kaymakamı Dr. Emre Nebioğlu tarafından yerinde incelendi.

Çan ilçesinde toplam 142 dekar alanda ekimi yapılan Aronya meyvesi, içerdiği güçlü antioksidanlar sayesinde bölgenin tarımsal popülerliğini artırmış durumda. Altıkulaç köyünde Mehmet Baran’a ait örnek bahçede yapılan incelemede, bitki sağlığı, bakımı ve verimi açısından başarılı bir gelişim gözlemlendi.

Kaymakam Nebioğlu’nun ziyaretine İlçe Jandarma Komutanı Levent Çalış ve İlçe Tarım ve Orman Müdürü Belma Türe de eşlik etti. Ziyaret sırasında bahçenin genel durumu ve Aronya meyvesinin tarımsal potansiyeli detaylı bir şekilde değerlendirildi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.