Troya Müzesi ve Ören Yeri’ni 8 Ayda 400 Bin Kişi Ziyaret Etti, Ziyaretçi Sayısının 500 Bine Ulaşması Bekleniyor « Çanakkale Haber TV

16 Eylül 2024 - 21:57

Troya Müzesi ve Ören Yeri’ni 8 Ayda 400 Bin Kişi Ziyaret Etti, Ziyaretçi Sayısının 500 Bine Ulaşması Bekleniyor

Troya Müzesi ve Ören Yeri’ni 8 Ayda 400 Bin Kişi Ziyaret Etti, Ziyaretçi Sayısının 500 Bine Ulaşması Bekleniyor
Son Güncelleme :

26 Ağustos 2024 - 11:35

32 views

Çanakkale’deki 5 bin 600 yıllık tarihi Troya Ören Yeri ve Troya Müzesi, 8 ayda toplamda 400 bin ziyaretçiyi ağırladı. Ziyaretçi sayısının önümüzdeki aylarda 500 bine çıkması bekleniyor.

Troya Müzesi, 18 Mart 2019’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıldı. 70 milyon TL’ye mal olan ve 12 bin 750 metrekare kapalı alana sahip müze, Troya Ören Yeri’nden çıkan 2 bin eseri sergiliyor. Açıldığı günden itibaren uluslararası alanda büyük ilgi gören müze, 2020’de Avrupa Yılın Müzesi Özel Takdir Ödülü, 2020 ve 2021’de Avrupa Müze Akademisi Özel Ödülü, 2020’de Attraction Star Awards’ta Yılın “En Başarılı Müzesi” ödüllerini kazandı. Ayrıca, Tripadvisor.com tarafından iki yıl üst üste ‘Traveller Choice’ ödülleri aldı.

Troya Ören Yeri, UNESCO’nun 1998 yılında ‘Dünya Kültür Mirası Listesi’ne dahil ettiği, 5 bin 600 yıllık tarihi ile önemli bir medeniyet merkezidir. Savaşlar, yangınlar ve depremlerle defalarca yıkılan bu alan, her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti çekmektedir. Troya Müzesi’nde sergilenen 2 bine yakın eser, ziyaretçilere bu tarihi hazinenin derinliklerini keşfetme imkanı sunuyor. Troya Ören Yeri’nde kazı çalışmaları ise yıl boyunca devam ediyor.

Troya Müze Müdürü Rıdvan Gölcük, müzenin popülerliğinin her geçen gün arttığını belirtti. 2024 yılının ilk iki çeyreğinde ziyaretçi sayılarında önemli artışlar yaşandığını, ilk çeyrekte Ocak, Şubat ve Mart aylarında yüzde 68’lik bir artış, ikinci çeyrekte ise yüzde 28’lik bir artış yaşandığını ifade etti. İlk altı ayda toplamda yüzde 38’lik bir artış görüldüğünü belirten Gölcük, müzenin 2024’te rekor kıracağını ve yılsonuna kadar ziyaretçi sayısının 500 bine ulaşacağını öngördüğünü söyledi.

Pandemi ve geçtiğimiz yılki deprem felaketi nedeniyle ziyaretçi sayılarında dalgalanmalar yaşandığını da ekleyen Gölcük, müzenin kısa sürede Türkiye’nin en iyi müze markalarından biri haline geldiğini ve “Made in Troya” markasını başarıyla temsil ettiğini ifade etti. Gelecek aylarda ziyaretçi rekorlarının devam edeceğini ve Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık aylarında sürekli olarak yeni rekorlar kırılacağını belirtti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.