Çanakkale’de 4. Uluslararası Avrasya Mikoloji Kongresi Devam Ediyor « Çanakkale Haber TV

16 Eylül 2024 - 21:54

Çanakkale’de 4. Uluslararası Avrasya Mikoloji Kongresi Devam Ediyor

Çanakkale’de 4. Uluslararası Avrasya Mikoloji Kongresi Devam Ediyor
Son Güncelleme :

04 Eylül 2024 - 12:15

17 views

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen 4. Uluslararası Avrasya Mikoloji Kongresi, Troia Kültür Merkezi’nde devam ediyor. Kongrede, Kastamonu Üniversitesi İhsangazi Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi ve Veteriner Hekim Abdullah Şimşek, ‘Ahırlardaki Mikrofungal Kontaminasyonun: Veteriner Hekimler ve Hayvanlar İçin Sağlık Riskleri ve Ekonomik Etkileri’ başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.

Kongrenin açılışı dün yapıldı ve etkinlik kapsamında Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden gelen akademisyenler, mikoloji (mantar bilimi) alanında yapılan güncel araştırmaları ve çalışmalarını paylaşıyor. Kongrede, Prof. Dr. Ümit Serdaroğlu Amfisinde gerçekleştirilen sunumda, Abdullah Şimşek, mikrofungal kontaminasyonun sağlık üzerindeki etkilerine dikkat çekti. Şimşek, veteriner hekimlerin sağlık sektöründeki önemine rağmen sağlık çalışanı olarak görülmediğini ve bu durumun veteriner hekimlerin çalışma şartlarını olumsuz etkilediğini ifade etti.

Kongrenin amacı, mikoloji alanındaki yeni araştırmaları paylaşmak ve genç bilim insanlarını teşvik etmektir.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.