Çanakkale’de Çevre Haftası: Çelenk Sunma Töreni « Çanakkale Haber TV

27 Temmuz 2024 - 16:32

Çanakkale’de Çevre Haftası: Çelenk Sunma Töreni

Çanakkale’de Çevre Haftası: Çelenk Sunma Töreni
Son Güncelleme :

05 Haziran 2024 - 11:59

54 views

Çanakkale’de, 5-9 Haziran Türkiye Çevre Haftası etkinlikleri çerçevesinde Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunma töreni düzenlendi. Çanakkale Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen törende, Çanakkale Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Bekir Çelen tarafından Atatürk anıtına çelenk sunuldu. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra, Çanakkale Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Bekir Çelen’in günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşma gerçekleşti.

Çelen, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Anayasamızın 56. maddesinde belirtildiği üzere, herkesin sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkı vardır. Çevreyi geliştirmek, sağlığını korumak ve kirlenmesini önlemek hem devletin hem de vatandaşların sorumluluğundadır. Bu kapsamda, çevreyi korumak, çevre kirliliğini önlemek ve çevre sorunlarını minimum seviyeye indirmek için, öncelikle çevre değerlerinin mevcut durumunun tespit edilmesi, çevreye ilişkin bilgi ve verinin toplanması, sınıflandırılması ve işlenerek bilgiye dönüştürülmesi gerekmektedir. Dünyamız, bize çocuklarımızın emanetidir. Sürdürülebilir ve kaliteli bir çevrede yaşamak için ‘Hepimizin Bir Dünyası Var’ sloganıyla bu yılki Türkiye Çevre Haftası etkinliklerinde, vatandaşlarımızda çevre bilinci oluşturmayı ve çocuklarımızın emanetine sahip çıktığımızı göstermeyi hedefliyoruz. Yarının büyüklerine çevre bilincini aşılamak hepimizin en önemli görevlerinden biridir.”

Program, İl Müdürü Bekir Çelen’in konuşmasının ardından sona erdi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.