Çanakkale Ayvacık Açıklarında 49 Kaçak Göçmen Kurtarıldı « Çanakkale Haber TV

8 Eylül 2024 - 02:23

Çanakkale Ayvacık Açıklarında 49 Kaçak Göçmen Kurtarıldı

Çanakkale Ayvacık Açıklarında 49 Kaçak Göçmen Kurtarıldı
Son Güncelleme :

23 Temmuz 2024 - 12:50

52 views

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesi açıklarında, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından toplam 49 kaçak göçmen kurtarıldı. Ekipler, bölgedeki üç farklı noktada kaçak göçmenler bulunduğu bilgisini aldıktan sonra harekete geçti.

Sahil güvenlik botları ‘TCSG-8’ ve ‘TCSG-905’, Ayvacık açıklarında motor arızası nedeniyle sürüklenen ve yardım talebinde bulunan iki lastik botta bulunan 7’si çocuk 28 göçmeni kurtardı. Ayrıca, başka bir bölgede sahil güvenlik botu ‘TCSG-28’ tarafından Yunan unsurlarınca Türk karasularına geri itilen 2’si çocuk 21 kaçak göçmen daha kurtarıldı.

Kurtarılan kaçak göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık ilçesindeki Yabancıları Geri Gönderme Merkezi’ne teslim edildi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.