Çanakkale’de Gıda Satış Yerlerine Denetim Başladı « Çanakkale Haber TV

27 Temmuz 2024 - 07:15

Çanakkale’de Gıda Satış Yerlerine Denetim Başladı

Çanakkale’de Gıda Satış Yerlerine Denetim Başladı
Son Güncelleme :

16 Eylül 2023 - 7:45

94 views

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın talimatlarıyla yapılan denetimler kapsamında, Çanakkale’de şarküteri, bakkal, market, büfe gibi gıda satış yerleri denetlenmeye başlandı. Denetimlerde, gıdaların muhafaza ve hijyen koşullarının uygunluğu, izlenebilirlik şartlarının sağlanması ve asgari teknik standartlara uyulup uyulmadığı kontrol edildi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın talimatlarıyla 13-29 Eylül 2023 tarihlerinde ‘şarküteri, bakkal, market, büfe gibi gıda satış yerlerine’ yönelik eş zamanlı olarak yapılan denetimlere Çanakkale de başlandı.

Denetimlere, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, Gıda ve Yem Şube Müdürü Ahmet Kılınç ile Gıda Kontrol Görevlileri katıldı. Özellikle muhafaza ve hijyen açısından önem arz eden gıdaların satışının yapıldığı kasap, şarküteri, bakkal, market ve büfe gibi işletmeleri kayıt altına alınıp alınmadığı, izlenebilirlik şartlarını sağlayıp sağlamadığı, asgari teknik, hijyenik ve muhafaza şartlarına uyup uymadığı yönünden denetlenerek bilgi verildi.

Kaynak: İHA

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.