Çanakkale Eceabat’ta 35 Kaçak Göçmen Yakalandı « Çanakkale Haber TV

19 Eylül 2024 - 04:05

Çanakkale Eceabat’ta 35 Kaçak Göçmen Yakalandı

Çanakkale Eceabat’ta 35 Kaçak Göçmen Yakalandı
Son Güncelleme :

15 Eylül 2024 - 12:57

Çanakkale’nin Eceabat ilçesinde, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda toplam 35 kaçak göçmen yakalandı.

Olayın Detayları: Eceabat ilçesi açıklarında, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerine yelkenli bir tekne içinde düzensiz göçmenlerin bulunduğu bilgisi ulaştı. Bunun üzerine Sahil Güvenlik Gemisi TCSG-308 ve Sahil Güvenlik Botu KB-5 tarafından hareket halindeki yelkenli tekne durduruldu. Tekne üzerinde yapılan aramada 31 düzensiz göçmen yakalandı.

Karada Yakalanan Göçmenler: Yelkenli tekne ile bağlantılı olarak Gelibolu İlçe Jandarma Karakol Komutanlığı personeliyle ortak yürütülen operasyon sonucunda, karada 4 düzensiz göçmen daha yakalandı.

Sonuç ve İşlemler: Yakalanan göçmenler, işlemlerinin yapılması ve sınır dışı edilmek üzere yetkili mercilere teslim edildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bu operasyon, bölgede göçmen kaçakçılığıyla mücadele kapsamında gerçekleştirilen denetimlerin ve güvenlik önlemlerinin bir parçası olarak değerlendiriliyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.