Çanakkale’de Dev Boğa Kurban Bayramı İçin Satışta! « Çanakkale Haber TV

27 Temmuz 2024 - 10:12

Çanakkale’de Dev Boğa Kurban Bayramı İçin Satışta!

Çanakkale’de Dev Boğa Kurban Bayramı İçin Satışta!
Son Güncelleme :

10 Haziran 2024 - 13:58

54 views

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Paşaköy köyünde, Kurban Bayramı öncesinde 1 ton 800 kilogram ağırlığındaki isimli boğa 340 bin TL’lik fiyatla satışa çıkarıldı. Bu devasa boğanın fiyatı, adeta ikinci el otomobillerle yarışıyor.

Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte Çanakkale genelinde kurbanlıklar pazara çıkmaya başladı. Ayvacık ilçesine bağlı Paşaköy köyünde, 37 yıldır büyükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan Hasan Yavaş’ın (55) 4 yaşındaki simental cinsi boğası 1 ton 800 kilograma ulaştı. Baba mesleği olan büyükbaş hayvan yetiştiriciliğini sürdüren Hasan Yavaş, Kurban Bayramı öncesinde bu devasa boğayı 340 bin TL’den satışa çıkardı. Fiyatı adeta ikinci el otomobillerle yarışan bu boğa, günlük 15 kilo buğday, arpa, mısır ve fabrika yemi tüketiyor.

Çanakkale’de uzun yıllardır büyükbaş hayvan besi çiftliğinde çalıştığını belirten Hasan Yavaş, “Paşaköy köyünde kurbanlık dana yetiştiriyorum. Bu danamızı kurban bayramı için hazırladık ve şu anda satılık. 1 ton 800 kilogram ağırlığında. Karkas’ta 1 ton olması bekleniyor. Bu boğanın fiyatı 340 bin TL. Umarız hayırlı müşterilere nasip olur” şeklinde konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.