Uluslararası Gelibolu Maratonu 9. Kez Gerçekleştirildi « Çanakkale Haber TV

18 Ekim 2024 - 06:24

Uluslararası Gelibolu Maratonu 9. Kez Gerçekleştirildi

Uluslararası Gelibolu Maratonu 9. Kez Gerçekleştirildi
Son Güncelleme :

30 Eylül 2024 - 13:08

23 views

Çanakkale Savaşları’nın yaşandığı Tarihi Gelibolu Yarımadası, bu yıl 9. Uluslararası Gelibolu Maratonu’na ev sahipliği yaptı. Maratona, 29 farklı ülkeden yaklaşık 3,100 sporcu katıldı.

Maratonun başlangıcı, Namazgah Tabyası’ndan saat 09.00’da yapıldı ve dört farklı kategoride koşuldu: 10K, 21K, 40K ve 1915 metrelik Halk Koşusu. Etkinlikte Çanakkale Valisi Ömer Toraman, Gelibolu 2. Kolordu Komutanı Tümgeneral Rasim Yaldız ve Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir gibi isimler yer aldı.

İsmail Kaşdemir’den Davet

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, maratonun harika bir atmosferde gerçekleştiğini belirterek, “Çanakkale Türkiye’nin ve Dünya’nın buluşma noktası haline gelmiştir. Burada herkesin barış ve huzur içerisinde spor yapmasını arzu ediyoruz,” dedi. Ayrıca, Gelibolu’nun cesaret ve fedakarlık toprakları olduğuna vurgu yaptı ve tüm dünyadan insanları Çanakkale’ye davet etti.

Maraton, başlangıç noktası olan Namazgah Tabyası’nda sona erdi. Bu etkinlik, sadece spor değil, aynı zamanda tarih ve barış mesajı taşıyan bir buluşma olarak da önem taşıyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.