ÇOMÜ’de Gönüllülük ve Sivil Katılım Festivali: VolunFest Gerçekleşti « Çanakkale Haber TV

22 Ekim 2024 - 21:39

ÇOMÜ’de Gönüllülük ve Sivil Katılım Festivali: VolunFest Gerçekleşti

ÇOMÜ’de Gönüllülük ve Sivil Katılım Festivali: VolunFest Gerçekleşti
Son Güncelleme :

18 Ekim 2024 - 15:23

14 views

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), gençlerde sivil katılım ve gönüllülük bilincini artırmak amacıyla “VolunFest” etkinliğini ev sahipliği yaptı. Etkinlikte üniversite öğrencileri, kamu kurumları, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları bir araya geldi.

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı tarafından yürütülen “Sivil Katılım Projesi”, demokratik yerel yönetişimi güçlendirmeyi hedefliyor. Çanakkale Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman, sivil toplum ve gönüllülüğün kültürel bir miras olduğunu belirtti.

Rektör Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Sivil Toplum Akademisi aracılığıyla gönüllülük alanında uzman yetiştirdiklerini ifade etti. UNDP Türkiye Temsilcisi Louisa Vinton, gönüllülüğün Birleşmiş Milletler’in temel ilkelerinden biri olduğunu vurguladı.

Etkinlik, açılış konuşmalarının ardından düzenlenen söyleşiler ve Gönüllülük Fuarı ile sona erdi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.