“Batman’dan Çanakkale’ye Huzur ve Kardeşlik Buluşması” Projesi Başladı « Çanakkale Haber TV

22 Ekim 2024 - 19:27

“Batman’dan Çanakkale’ye Huzur ve Kardeşlik Buluşması” Projesi Başladı

“Batman’dan Çanakkale’ye Huzur ve Kardeşlik Buluşması” Projesi Başladı
Son Güncelleme :

19 Ekim 2024 - 8:50

12 views

Çanakkale ve Batman Valilikleri’nin iş birliğiyle gerçekleştirilen “Batman’dan Çanakkale’ye Huzur ve Kardeşlik Buluşması” projesi, önemli bir etkinlikle başladı. Proje kapsamında, Batman il ve ilçelerinden gelen şehit yakınları, gaziler, terör mağduru anneler ve genç kızlar, Çanakkale’deki tarihi ve kültürel mekanları ziyaret etti.

Ziyaret edilen yerler arasında 57. Alay Conkbayırı, Akbaş Şehitliği, Seyit Onbaşı, Rumeli Mecidiye Tabyası Şahindere Şehitliği, Alçıtepe Hilali Ahmet Müzesi ve Çanakkale Şehitler Abidesi bulunuyor. Bu ziyaretler, ataların kahramanlıklarını anmak ve milli birlik ruhunu pekiştirmek amacı taşıyor.

Çanakkale Valiliği, projeye ilişkin yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın talimatları doğrultusunda, Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinden daha önce tarihi yerleri ziyaret edememiş kadın ve genç kızlara yönelik bu buluşmanın düzenlendiğini belirtti. Katılımcılar, Çanakkale Zaferi’ni anarak vatan, bayrak ve istiklal ruhunu canlandırmayı hedefliyor.

Vali Doç. Dr. Ömer Toraman, bu önemli projede yer almaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti ve katılımcılar, kendilerine gösterilen ev sahipliğinden dolayı İçişleri Bakanlığı ve Çanakkale Valiliği’ne teşekkürlerini sundu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.