Jasmina Šutkovic, Dünya Kadın Çiftçiler Günü’nde Ödül Aldı « Çanakkale Haber TV

22 Ekim 2024 - 21:48

Jasmina Šutkovic, Dünya Kadın Çiftçiler Günü’nde Ödül Aldı

Jasmina Šutkovic, Dünya Kadın Çiftçiler Günü’nde Ödül Aldı
Son Güncelleme :

19 Ekim 2024 - 8:51

12 views

İstanbul’da moda tasarımcılığı yapan Jasmina Šutkovic (46), metropol hayatından sıkılarak 8 yıl önce Kazdağları’nın kuzey yamaçlarındaki Bayramiç ilçesinin Yiğitler köyüne yerleşti. Tarım ve hayvancılık bilgisi olmamasına rağmen, 10 merinos koyunu alarak çobanlık yapmaya başladı. Şu an 100’e yakın küçükbaş hayvana sahip olan Šutkovic, aynı zamanda tarım arazileri satın alarak kendi yemini üretmeye başladı.

Bayramiç Ziraat Odası, başarılı çiftçilik hayatı dolayısıyla Šutkovic’i Dünya Kadın Çiftçiler Günü’nde ödüllendirdi. Oda Başkanı Mesut Şen, Šutkovic’in Bayramiç tarımına katkılarını kutlayarak plaketini sundu. Ödülünden dolayı mutlu olduğunu belirten Šutkovic, “Böyle bir ödüle layık görülmek ve hatırlanmak benim için çok önemli” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.