Çanakkale, Türkiye’nin Kapya Biber Üretiminde Lider Konumda « Çanakkale Haber TV

20 Eylül 2024 - 01:38

Çanakkale, Türkiye’nin Kapya Biber Üretiminde Lider Konumda

Çanakkale, Türkiye’nin Kapya Biber Üretiminde Lider Konumda
Son Güncelleme :

03 Ağustos 2024 - 12:50

41 views

Çanakkale, yıllık 344 bin ton kapya biber üretimiyle Türkiye genelinde birinci sırada yer alıyor. 100 bin dekar arazide yapılan bu üretim, ülke ihtiyacının yüzde 21’ini karşılıyor. İklim, coğrafi konum ve bereketli topraklarıyla tarımda önemli bir rol oynayan Çanakkale, 115 farklı ürünün yetiştirildiği ve 45’inin üretiminde ilk 10’da bulunduğu bir bölge olarak dikkat çekiyor.

2023 yılı TÜİK verilerine göre, kapya biber üretiminin en yüksek olduğu ilçe ise yüzde 62 ile Yenice oldu. Çanakkale merkeze bağlı Kumkale köyünde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen Tarla Günü etkinliği kapsamında kapya biber hasadı gerçekleştirildi. Çanakkale Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman’ın da katıldığı hasat etkinliğinde, üreticilerin bereketli bir sezon geçirdiği ifade edildi. Vali Toraman, Çanakkale’nin tarımsal üretimde Türkiye’nin önde gelen illerinden biri olduğunu vurgulayarak, kapya biberin bu başarıda önemli bir rol oynadığını belirtti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.