Biga’da Dolu ve Fırtına Tarımda Büyük Zarar Verdi « Çanakkale Haber TV

22 Ekim 2024 - 21:43

Biga’da Dolu ve Fırtına Tarımda Büyük Zarar Verdi

Biga’da Dolu ve Fırtına Tarımda Büyük Zarar Verdi
Son Güncelleme :

18 Ekim 2024 - 15:20

12 views

Çanakkale’nin Biga ilçesinde dolu ve fırtınanın etkisiyle 45 bin dekar alanda tarım arazisi zarar gördü. Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, bölgedeki çeltik tarlasında yaptığı incelemelerde, “Burada çok fazla üreticimiz zarar görmüş durumda. Devletimizin, çiftçilerimize nakdi destek sağlaması gerekiyor” dedi.

12 Ekim’de meydana gelen doğal afetler, Sinekçi, Güvemalan, Gerlengeç gibi köylerdeki tarım alanlarını olumsuz etkiledi. Bayraktar, Türkiye’de son yıllarda doğal afetlerin artış gösterdiğini ve bu durumun gıda güvenliğini tehdit ettiğini vurguladı. Ayrıca, zarar gören üreticilerin borçlarının uzun vadeli ve faizsiz olarak ertelenmesinin önemine dikkat çekti. Afet bölgesi ilan edilmesi gerektiğini ifade eden Bayraktar, “Bu yardımların çiftçimize ulaşması için elimizden geleni yapacağız” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.