Gökçeada’da Tarihi Balıkçılık Olayı: İlker Özdemir ve Mako Köpek Balığı « Çanakkale Haber TV

19 Eylül 2024 - 20:07

Gökçeada’da Tarihi Balıkçılık Olayı: İlker Özdemir ve Mako Köpek Balığı

Gökçeada’da Tarihi Balıkçılık Olayı: İlker Özdemir ve Mako Köpek Balığı
Son Güncelleme :

06 Ağustos 2024 - 10:44

39 views

Çanakkale’nin Gökçeada ilçesinde, Türk balıkçı İlker Özdemir, dikkat çeken bir keşfe imza attı. Özdemir ve arkadaşları, denize açıldıkları gün Kaleköy Limanı açıklarında avlanması yasak olan ve yaklaşık 3 metre boyunda, 500 kilogram ağırlığındaki bir mako köpek balığıyla karşılaştı.

Balıkçı İlker Özdemir, paragat ağlarına dolanmış olarak buldukları köpek balığını cep telefonuyla görüntüleyerek sosyal medyada paylaştı. Paylaşımında, bu tür bir balığı ilk defa gördüğünü ve mako köpek balığının vahşi doğası hakkında bilgi verdi. Özdemir, “Bu balığı 40 metre derinlikteki suda kılıç balığı paragatı ağlarına dolanmış olarak bulduk. Devasa bir hayvan ve bu kadar sığ kıyılarda geziyor olabileceğini bilmek ilginç. Plajlarda karşılaşır mıyız bilemem ama dikkatli olmalıyız” dedi.

Mako köpek balığının dünyadaki en hızlı balık olduğu belirtiliyor. Saatte 80 kilometre hız yapabilen bu tür, büyük mesafeleri hızlıca katedebilir ve sudan 9 metreye kadar yükseğe sıçrayabilir. Tropikal ve ılıman sularda bulunabilen mako köpek balıkları, sivri burunları, geniş dişleri ve büyük gözleri ile tanınır.

Özdemir ve ekibi, balığı paragat ağlarından kurtardıktan sonra tekrar denize bıraktı. Köpek balığı kısa sürede suya döndü ve tekneden uzaklaştı. Bu olay, hem balıkçılığın hem de deniz yaşamının önemini vurgulayan dikkat çekici bir örnek oldu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.